lördag 10 mars 2012

Arvid 4 månader å lite till

Ett något sent 4 månaders inlägg..

Utvecklingen går fort fram. Han kan nu vända sig utan större problem och har även börjat förflytta sig. Vet dock inte hur han gör det, men igår när jag varit på toaletten och kom tillbaks till köket hittade jag honom, till min stora förvåning, utanför babygymmet! Det verkar som han backat ut från gymmet och sen tog det stopp när han nådde köksbordet.
Rymling
 Vi har precis börjat med smakpotioner. Han får en halv tesked med puré när vi äter middag. Han verkar gillar det för han anfaller skeden så fort den kommer i närheten:-) Jag upptäckte igår att han kan sitta i sin barnstol, hade inte testat på ett tag, men igår var det dags och han satt så fint och verkade tycka att det var kul att sitta med vid middagen. Han har inte så ofta ont i magen längre men kräks fortfarande mycket i perioder.


Han har även börjat bli lite reserverad mot folk som inte är mamma eller pappa. Det har tidigare gått att lämna över honom till andra utan att han brytt sig bara han får vara i en famn. Tills nyligen då han började grina så fort han blev bortlämnad. Tycker dock att det blev lite bättre om han bara får bekanta sig lite med den nya omgivningen först.

Men det han tycker roligast just nu är helt klart att "gå". Han har ju inte balans eller styrka att hålla upp sig själv ännu men om man håller honom runt bröstet så börjar de små benen att pinna på redan innan de nått golvet. En annan favorit är babybjörn-selen som han brukar få sitta i på kvällarna när han är lite gnällig och inte vill ligga själv. Han börjar sprattla och tjuter upphetsat när man sätter honom i selen.

4 kommentarer:

  1. Klart man vill vara med vid middagsbordet där kan man ju hålla koll på mamma och pappa.

    SvaraRadera
  2. Heja Arvid, full fart framåt :-)

    SvaraRadera
  3. Tidsinställningen på bloggen är nog ur led ;-)klockan är nu bara 9.43

    SvaraRadera
  4. Sötnos! På första bilden liknar han (ffa minen) en gammal bild på Hillevi :-)

    SvaraRadera